Bouwkundige keuring Smallingerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Smallingerland inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Smallingerland.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Smallingerland benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Smallingerland plannen

Wil jij meteen een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Smallingerland.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Smallingerland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Smallingerland en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €445. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Smallingerland.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning75 m2275 – €320
Rijtjeshuis114 m2€350 – €385
Hoekpand147 m2€405 – €430
Twee onder één kap158 m2€460 – €490
Villa194 m2€525 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Smallingerland die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-smallingerland-9214

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Smallingerland analyseert een neutrale ingenieur het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Smallingerland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Smallingerland loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring De Veenhoop
 • Bouwkundige keuring Nijega
 • Bouwkundige keuring Opeinde
 • Bouwkundige keuring De Tike
 • Bouwkundige keuring Rottevalle
 • Bouwkundige keuring Drachtstercompagnie
 • Bouwkundige keuring Houtigehage
 • Bouwkundige keuring Drachten
 • Bouwkundige keuring Kortehemmen
 • Bouwkundige keuring Boornbergum
 • Bouwkundige keuring De Wilgen
 • Bouwkundige keuring Smalle Ee
 • Bouwkundige keuring Goëngahuizen
 • Plaats een reactie