Bouwkeuring Provincie Flevoland

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Flevoland laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Flevoland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Provincie Flevoland controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Flevoland afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect of een plaatselijke aannemer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Provincie Flevoland

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €430. De totale prijs bestaat uit verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Flevoland.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning92 m2295 – €305
Rijwoning101 m2€340 – €385
Hoekpand129 m2€410 – €430
Twee onder één kap152 m2€455 – €485
Villa198 m2€525 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekijk ook de mogelijkheden in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk.

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Provincie Flevoland bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €250.