Bouwkundige keuring Leusden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Leusden laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leusden.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leusden inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leusden regelen

Behoefte aan een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Leusden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Leusden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Leusden (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je hier een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €460. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Leusden.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje84 m2280 – €310
Tussenwoning107 m2€360 – €380
Hoekwoning147 m2€415 – €450
2-onder-1 kap151 m2€455 – €500
Vrijstaand188 m2€530 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leusden die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Amersfoort, Barneveld, Soest, Eemnes en Bunschoten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leusden-3831

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Leusden analyseert een onafhankelijk specialist het verblijf. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Leusden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Leusden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Stoutenburg
 • Plaats een reactie