Bouwkundige keuring Putten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Putten laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Putten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Putten checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Putten afspreken

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Putten.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Putten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Putten (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €495. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Putten.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Etagewoning88 m2280 – €315
Rijwoning120 m2€350 – €390
Hoekpand148 m2€425 – €440
Geschakelde woning164 m2€475 – €495
Landhuis182 m2€525 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Putten die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden en Amersfoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-putten-3880

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Putten bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Putten). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Putten maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie