Bouwkundige keuring Harderwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Harderwijk regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Harderwijk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Harderwijk inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harderwijk afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Harderwijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Harderwijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Harderwijk (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €455. De totaalprijs hangt af van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Harderwijk.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement92 m2300 – €310
Rijtjeshuis105 m2€345 – €380
Kopwoning127 m2€405 – €445
2-onder-1 kap162 m2€455 – €500
Vrijstaand189 m2€520 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harderwijk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Leusden, Amersfoort, Barneveld, Soest en Eemnes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harderwijk-3844

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Harderwijk checkt een neutrale ingenieur het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Harderwijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Harderwijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Hierden
 • Plaats een reactie