Bouwkundige keuring Grootegast

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Grootegast inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Grootegast.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Grootegast controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grootegast uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Grootegast.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Grootegast

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Grootegast (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €470. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Grootegast.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Etagewoning100 m2300 – €330
Rijwoning119 m2€355 – €385
Hoekhuis131 m2€415 – €430
Twee onder één kap160 m2€475 – €485
Villa180 m2€515 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grootegast die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Munnekezijl, Warfstermolen, Burum, Visvliet en Pieterzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grootegast-9861

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Grootegast analyseert een onpartijdige specialist het gebouw. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Grootegast). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie