Bouwkundige keuring Harkema

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Harkema laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Harkema.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Harkema analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harkema plannen

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Harkema.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Harkema

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Harkema en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €305 en €425. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Harkema.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement96 m2275 – €325
Rijtjeshuis102 m2€355 – €365
Hoekhuis142 m2€420 – €450
Geschakelde woning167 m2€470 – €500
Villa190 m2€510 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harkema die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in De Westereen, Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld en Garyp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harkema-9281

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Harkema bekijkt een neutrale ingenieur de woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Harkema). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Achtkarspelen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie