Bouwkundige keuring Surhuizum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Surhuizum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Surhuizum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Surhuizum checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Surhuizum plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Surhuizum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Surhuizum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Surhuizum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €315 en €380. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Surhuizum.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement84 m2285 – €330
Tussenwoning104 m2€350 – €375
Hoekpand143 m2€400 – €435
Geschakelde woning150 m2€470 – €490
Herenhuis193 m2€505 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Surhuizum die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Harkema, De Westereen, Feanwâlden, Suwâld en Earnewâld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-surhuizum-9283

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Surhuizum onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Surhuizum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Achtkarspelen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie