Bouwkundige keuring Klazienaveen-Noord

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Klazienaveen-Noord uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Klazienaveen-Noord.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Klazienaveen-Noord controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klazienaveen-Noord regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Klazienaveen-Noord.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Klazienaveen-Noord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Klazienaveen-Noord (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €465. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Klazienaveen-Noord.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio92 m2275 – €330
Rijtjeshuis117 m2€360 – €370
Hoekwoning136 m2€410 – €440
2-onder-1 kap166 m2€470 – €500
Vrijstaand198 m2€510 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Klazienaveen-Noord die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Erica, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum en 2e Valthermond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klazienaveen-noord-7889

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Klazienaveen-Noord bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Klazienaveen-Noord). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Emmen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie