Bouwkundige keuring Ursem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ursem regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ursem.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ursem inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ursem inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ursem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ursem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ursem (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €390. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ursem.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Studio86 m2300 – €320
Rijtjeshuis114 m2€360 – €390
Hoekpand144 m2€425 – €435
Geschakelde woning166 m2€455 – €480
Landhuis175 m2€510 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ursem die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ursem, Spierdijk, Schermerhorn, Scharwoude en Avenhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ursem-1646

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ursem bekijkt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Ursem). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alkmaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie