Bouwkundige keuring Alkmaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Alkmaar regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Alkmaar.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Alkmaar bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alkmaar inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Dan kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Alkmaar.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Alkmaar

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Alkmaar (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €330 en €435. Het kostenplaatje hangt af van meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Alkmaar.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement94 m2300 – €305
Rijtjeshuis102 m2€335 – €370
Kopwoning132 m2€410 – €440
2-onder-1 kap152 m2€465 – €495
Landhuis198 m2€510 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alkmaar die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Langedijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alkmaar-1821

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Alkmaar analyseert een onafhankelijk ingenieur het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Alkmaar). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Oudorp
 • Bouwkundige keuring Stompetoren
 • Bouwkundige keuring Oterleek
 • Bouwkundige keuring Grootschermer
 • Bouwkundige keuring Zuidschermer
 • Bouwkundige keuring Driehuizen
 • Bouwkundige keuring Schermerhorn
 • Bouwkundige keuring Ursem
 • Bouwkundige keuring Starnmeer
 • Bouwkundige keuring Markenbinnen
 • Bouwkundige keuring De Rijp
 • Bouwkundige keuring Graft
 • Bouwkundige keuring Noordeinde
 • Bouwkundige keuring West-Graftdijk
 • Bouwkundige keuring Oost-Graftdijk
 • Plaats een reactie