Bouwkundige keuring Ursem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ursem inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ursem.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Ursem bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ursem inplannen

Direct inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ursem.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ursem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ursem (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €345 en €480. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ursem.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement84 m2€300 – €305
Rijtjeshuis104 m2€345 – €365
Hoekhuis143 m2€425 – €445
Geschakelde woning171 m2€460 – €480
Vrijstaand186 m2€520 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ursem die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Spierdijk, Schermerhorn, Scharwoude, Avenhorn en Oudendijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ursem-1645

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Ursem bekijkt een objectieve specialist het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ursem). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Koggenland loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie