Bouwkundige keuring Scharwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Scharwoude laten doen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Scharwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Scharwoude controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scharwoude laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie. Tevens achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Scharwoude.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Scharwoude

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Scharwoude en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €410. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Scharwoude.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning86 m2€300 – €315
Rijtjeshuis110 m2€360 – €375
Hoekhuis134 m2€425 – €445
2-onder-1 kap172 m2€475 – €480
Villa193 m2€505 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scharwoude die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Avenhorn, Oudendijk, Andijk, Westwoud en Lutjebroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scharwoude-1634

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Scharwoude analyseert een onpartijdige expert de potentiële woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Scharwoude). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Koggenland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie