Bouwkundige keuring Nunspeet

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nunspeet laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nunspeet.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nunspeet checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nunspeet inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nunspeet.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nunspeet

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nunspeet en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €490. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nunspeet.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Studio100 m2300 – €325
Rijwoning100 m2€335 – €365
Hoekpand147 m2€400 – €445
Twee onder één kap164 m2€450 – €500
Herenhuis186 m2€530 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nunspeet die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zwartewaterland, Hattem, Zwolle, De Wolden en Staphorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nunspeet-8071

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nunspeet checkt een neutrale expert het woonhuis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nunspeet). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Nunspeet bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Elspeet
 • Bouwkundige keuring Vierhouten
 • Bouwkundige keuring Hulshorst
 • Plaats een reactie