Bouwkundige keuring Kloetinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kloetinge laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kloetinge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kloetinge benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de vloeren en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kloetinge plannen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kloetinge.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kloetinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kloetinge (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €275 en €425. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kloetinge.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement77 m2275 – €330
Rijtjeshuis113 m2€335 – €375
Hoekwoning136 m2€415 – €435
Geschakelde woning151 m2€470 – €490
Landhuis200 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kloetinge die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wilhelminadorp, Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk en s-Heer Arendskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kloetinge-4482

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Kloetinge controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kloetinge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Kapelle loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie