Bouwkundige keuring Schermerhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Schermerhorn regelen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schermerhorn.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Schermerhorn controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schermerhorn regelen

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schermerhorn.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schermerhorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schermerhorn (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €445. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Schermerhorn.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Appartement89 m2280 – €325
Rijwoning118 m2€350 – €385
Hoekpand135 m2€410 – €445
Twee onder één kap164 m2€460 – €485
Herenhuis183 m2€520 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schermerhorn die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Scharwoude, Avenhorn, Oudendijk, Andijk en Westwoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schermerhorn-1636

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Schermerhorn controleert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Belangrijk, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schermerhorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Alkmaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie