Bouwkundige keuring Avenhorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Avenhorn uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Avenhorn.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Avenhorn analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Avenhorn plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Avenhorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Avenhorn

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Avenhorn en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €310 en €465. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Avenhorn.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning75 m2€295 – €305
Rijtjeshuis111 m2€360 – €365
Hoekwoning136 m2€405 – €435
2-onder-1 kap155 m2€475 – €505
Vrijstaand193 m2€520 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Avenhorn die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oudendijk, Andijk, Westwoud, Lutjebroek en Hoogkarspel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-avenhorn-1633

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Avenhorn bekijkt een neutrale partij de woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Avenhorn). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Koggenland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie