Bouwkundige keuring Nieuwe-Tonge

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nieuwe-Tonge laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuwe-Tonge.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Nieuwe-Tonge controleert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwe-Tonge plannen

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwe-Tonge.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuwe-Tonge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwe-Tonge (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €320 en €390. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwe-Tonge.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning99 m2€295 – €320
Tussenwoning123 m2€340 – €370
Hoekwoning139 m2€400 – €435
Twee onder één kap164 m2€455 – €485
Vrijstaand195 m2€505 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwe-Tonge die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis, Zwartewaal, Rockanje en Tinte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwe-tonge-3244

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nieuwe-Tonge onderzoekt een neutrale ingenieur het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwe-Tonge). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie