Bouwkundige keuring Spierdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Spierdijk laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Spierdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Spierdijk analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spierdijk uitvoeren

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Spierdijk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Spierdijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Spierdijk (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €375. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Spierdijk.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning81 m2290 – €325
Rijtjeshuis114 m2€340 – €385
Hoekwoning145 m2€410 – €450
Twee onder één kap171 m2€475 – €500
Vrijstaand194 m2€525 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spierdijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schermerhorn, Scharwoude, Avenhorn, Oudendijk en Andijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spierdijk-1642

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Spierdijk analyseert een objectieve ingenieur de woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spierdijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Koggenland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie