Bouwkundige keuring Almere

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Almere laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Almere.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Almere controleert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Almere uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Almere.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Almere

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Almere (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €275 en €465. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Almere.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio89 m2290 – €305
Tussenwoning120 m2€360 – €385
Hoekpand134 m2€400 – €435
2-onder-1 kap155 m2€460 – €485
Villa192 m2€520 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Almere die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Huizen, Blaricum, Wijdemeren, Hilversum en Ouder-Amstel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-almere-1349

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Almere bekijkt een neutrale deskundige het woonhuis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Almere). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Almere bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie