Bouwkundige keuring Hilversum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hilversum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Hilversum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hilversum benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hilversum inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de groepenkasten en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hilversum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hilversum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hilversum (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €435. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hilversum.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning91 m2285 – €310
Tussenwoning102 m2€345 – €385
Hoekwoning139 m2€415 – €445
Twee onder één kap162 m2€450 – €495
Villa182 m2€505 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hilversum die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hilversum-1216

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Hilversum bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hilversum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hilversum maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie