Bouwkundige keuring Blaricum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Blaricum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Blaricum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Blaricum onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blaricum afspreken

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Blaricum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Blaricum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Blaricum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €300 en €485. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Blaricum.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning100 m2275 – €320
Rijwoning106 m2€360 – €390
Hoekpand149 m2€400 – €450
Twee onder één kap157 m2€450 – €495
Villa178 m2€530 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blaricum die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel, Amstelveen en Waterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blaricum-1261

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Blaricum analyseert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Blaricum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Blaricum doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie