Bouwkundige keuring Maarsbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Maarsbergen uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Maarsbergen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Maarsbergen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maarsbergen inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Maarsbergen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Maarsbergen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Maarsbergen (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €275 en €495. De totaalprijs bestaat uit allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Maarsbergen.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning91 m2300 – €325
Rijwoning101 m2€345 – €365
Kopwoning144 m2€425 – €435
Geschakelde woning156 m2€460 – €490
Villa175 m2€530 – €540
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maarsbergen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Maarn, Langbroek, Cothen, Doorn en Elst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maarsbergen-3953

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Maarsbergen controleert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Maarsbergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie