Bouwkundige keuring Wijdemeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijdemeren laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wijdemeren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijdemeren controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijdemeren afspreken

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijdemeren.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wijdemeren

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wijdemeren (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €370. De totale prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijdemeren.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement77 m2300 – €325
Rijtjeshuis119 m2€335 – €385
Kopwoning143 m2€425 – €450
Geschakelde woning166 m2€475 – €490
Villa195 m2€530 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijdemeren die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hilversum, Ouder-Amstel, Amstelveen, Waterland en Edam-Volendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijdemeren-1231

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wijdemeren bekijkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Wijdemeren). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Wijdemeren bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Breukeleveen
 • Bouwkundige keuring s-Graveland
 • Bouwkundige keuring Ankeveen
 • Bouwkundige keuring Nederhorst den Berg
 • Bouwkundige keuring Loosdrecht
 • Bouwkundige keuring Kortenhoef
 • Plaats een reactie