Bouwkundige keuring Bruchterveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bruchterveld inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bruchterveld.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bruchterveld analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bruchterveld uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bruchterveld.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bruchterveld

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bruchterveld (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €410. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bruchterveld.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning100 m2285 – €320
Tussenwoning123 m2€355 – €390
Hoekpand148 m2€400 – €445
Twee onder één kap157 m2€475 – €485
Landhuis181 m2€525 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bruchterveld die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg, Bergentheim en Daarle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bruchterveld-7695

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bruchterveld controleert een onpartijdige expert het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bruchterveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie