Bouwkundige keuring Huizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Huizen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Huizen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Huizen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huizen afspreken

Heel snel meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Huizen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Huizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Huizen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €480. De totale prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Huizen.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement84 m2275 – €310
Rijwoning117 m2€360 – €370
Hoekhuis134 m2€420 – €440
Twee onder één kap151 m2€475 – €505
Herenhuis188 m2€510 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Huizen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Blaricum, Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel en Amstelveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huizen-1271

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Huizen checkt een objectieve partij het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Huizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Huizen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie