Bouwkundige keuring Ouder-Amstel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ouder-Amstel regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ouder-Amstel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ouder-Amstel onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouder-Amstel inplannen

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ouder-Amstel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ouder-Amstel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ouder-Amstel (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €395. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ouder-Amstel.

Type huis GroottePrijsberekening
Etagewoning98 m2285 – €325
Rijtjeshuis112 m2€340 – €380
Hoekwoning149 m2€420 – €440
Geschakelde woning169 m2€455 – €505
Villa188 m2€515 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouder-Amstel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer en Diemen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouder-amstel-1191

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Ouder-Amstel bekijkt een neutrale expert het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ouder-Amstel). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Ouder-Amstel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Amsterdam-Duivendrecht
 • Bouwkundige keuring Duivendrecht
 • Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel
 • Plaats een reactie