Bouwkundige keuring Zijdewind

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zijdewind laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zijdewind.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zijdewind inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zijdewind plannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zijdewind.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zijdewind

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zijdewind (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €290 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zijdewind.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning78 m2285 – €325
Tussenwoning105 m2€345 – €385
Hoekpand134 m2€420 – €450
Twee onder één kap155 m2€460 – €485
Landhuis183 m2€505 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zijdewind die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in t Veld, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel en Winkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zijdewind-1736

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Zijdewind bekijkt een objectieve expert het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zijdewind). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hollands Kroon wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie