Bouwkundige keuring Aarlanderveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aarlanderveen laten doen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Aarlanderveen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Aarlanderveen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aarlanderveen inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Aarlanderveen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in september 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Aarlanderveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Aarlanderveen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €475. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Aarlanderveen.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Studio85 m2285 – €325
Rijtjeshuis123 m2€360 – €390
Kopwoning142 m2€420 – €445
Twee onder één kap167 m2€475 – €480
Landhuis194 m2€510 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport september 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Aarlanderveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn en Bodegraven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aarlanderveen-2445

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Aarlanderveen controleert een onafhankelijk specialist de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Aarlanderveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen aan den Rijn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie