Bouwkundige keuring Hoog Soeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hoog Soeren inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoog Soeren.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Hoog Soeren bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoog Soeren uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hoog Soeren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hoog Soeren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hoog Soeren (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €445. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoog Soeren.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning86 m2290 – €305
Rijtjeshuis111 m2€335 – €380
Hoekpand144 m2€425 – €450
Geschakelde woning173 m2€455 – €490
Landhuis178 m2€520 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hoog Soeren die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland, Gelselaar en Haarlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoog-soeren-7346

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoog Soeren analyseert een onpartijdige expert het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoog Soeren). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Apeldoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie