Bouwkundige keuring Alphen aan den Rijn

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Alphen aan den Rijn regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Alphen aan den Rijn.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Alphen aan den Rijn bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alphen aan den Rijn afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Ook weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Alphen aan den Rijn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Alphen aan den Rijn

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Alphen aan den Rijn (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €325 en €385. Het prijskaartje hangt af van verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Alphen aan den Rijn.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio78 m2300 – €325
Tussenwoning122 m2€350 – €365
Hoekwoning127 m2€400 – €430
Geschakelde woning161 m2€465 – €505
Vrijstaand189 m2€530 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alphen aan den Rijn die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest en Leiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alphen-aan-den-rijn-2406

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Alphen aan den Rijn bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Alphen aan den Rijn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen aan den Rijn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Benthuizen
 • Bouwkundige keuring Boskoop
 • Bouwkundige keuring Hazerswoude-Dorp
 • Bouwkundige keuring Hazerswoude-Rijndijk
 • Bouwkundige keuring Koudekerk aan den Rijn
 • Bouwkundige keuring Aarlanderveen
 • Bouwkundige keuring Zwammerdam
 • Plaats een reactie