Bouwkundige keuring Klarenbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Klarenbeek uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Klarenbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Klarenbeek checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klarenbeek regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Klarenbeek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Klarenbeek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Klarenbeek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €475. De prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Klarenbeek.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Studio78 m2275 – €320
Rijwoning110 m2€350 – €370
Hoekpand137 m2€410 – €435
Geschakelde woning173 m2€475 – €490
Landhuis192 m2€510 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Klarenbeek die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Loenen, Lieren, Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klarenbeek-7381

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Klarenbeek checkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Klarenbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Apeldoorn maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie