Bouwkundige keuring Noorden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Noorden regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Noorden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noorden bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noorden uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Noorden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2022
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Noorden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noorden en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €430. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Noorden.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning85 m2275 – €320
Rijwoning124 m2€360 – €380
Hoekhuis141 m2€405 – €450
2-onder-1 kap153 m2€460 – €485
Landhuis176 m2€530 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2022.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noorden die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Projectburo Rijnland BVWilhelminastraat 392411 CXBodegraven
Hummel ConstructieburoPrins Hendrikstraat 45/472411 CSBodegraven
COR bouwadviesBoesemsingel 162411 KTBodegraven
IES Bouwkundig BureauH. Kamerlingh Onnesweg 52408 AXAlphen aan den Rijn
Bouwkundig ingenieur Noorden: werkzaam in de gemeente.
bouwkundige-keuring-noorden-2431

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Noorden bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Noorden). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nieuwkoop doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie