Bouwkundige keuring Nieuwerkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwerkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwerkerk onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwerkerk regelen

Direct meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuwerkerk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nieuwerkerk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nieuwerkerk (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €490. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwerkerk.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning86 m2280 – €330
Rijwoning125 m2€335 – €385
Hoekwoning145 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€475 – €490
Herenhuis181 m2€520 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwerkerk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse en Sirjansland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwerkerk-4318

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nieuwerkerk controleert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nieuwerkerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Schouwen-Duiveland loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie