Bouwkundige keuring Zevenhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zevenhoven laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder lees je meer alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zevenhoven.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zevenhoven bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zevenhoven inplannen

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zevenhoven.

Besparen op een bouwkeuring in november 2022
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zevenhoven

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zevenhoven (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €415. De totale prijs wordt bepaald door meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zevenhoven.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje93 m2295 – €315
Rijwoning109 m2€360 – €370
Hoekpand132 m2€420 – €450
Twee onder één kap157 m2€465 – €480
Herenhuis191 m2€515 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport november 2022.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zevenhoven die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Projectburo Rijnland BVWilhelminastraat 392411 CXBodegraven
Hummel ConstructieburoPrins Hendrikstraat 45/472411 CSBodegraven
COR bouwadviesBoesemsingel 162411 KTBodegraven
IES Bouwkundig BureauH. Kamerlingh Onnesweg 52408 AXAlphen aan den Rijn
Bouwkundig ingenieur Zevenhoven: schema voor jouw regio.
bouwkundige-keuring-zevenhoven-2435

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Zevenhoven onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zevenhoven). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nieuwkoop wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie