Bouwkundige keuring Nigtevecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nigtevecht inplannen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nigtevecht.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nigtevecht controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nigtevecht inplannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nigtevecht.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nigtevecht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nigtevecht (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €395. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nigtevecht.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje93 m2€290 – €330
Tussenwoning118 m2€335 – €375
Hoekwoning126 m2€420 – €435
Geschakelde woning166 m2€470 – €495
Vrijstaand178 m2€525 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nigtevecht die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Abcoude, Ankeveen, s-Graveland, Kortenhoef en Loosdrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nigtevecht-1393

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Nigtevecht bekijkt een objectieve deskundige het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nigtevecht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Stichtse Vecht wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie