Bouwkundige keuring Bodegraven

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bodegraven inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bodegraven.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bodegraven analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bodegraven afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bodegraven.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bodegraven

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bodegraven (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €475. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendefactoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bodegraven.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Etagewoning93 m2285 – €325
Rijtjeshuis117 m2€335 – €385
Kopwoning131 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€465 – €500
Vrijstaand182 m2€505 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bodegraven die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering en Nieuwe Wetering.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bodegraven-2411

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Bodegraven checkt een neutrale ingenieur het woonobject. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bodegraven). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie