Bouwkundige keuring Nieuwveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwveen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwveen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nieuwveen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwveen uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de dakbedekking en of er houtrot is. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Nieuwveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2022
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwveen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €410. De totaalprijs bestaat uit meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwveen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio89 m2€300 – €325
Rijtjeshuis102 m2€345 – €365
Hoekhuis144 m2€420 – €440
2-onder-1 kap158 m2€475 – €480
Villa181 m2€505 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2022.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Zevenhoven, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven en Koudekerk aan den Rijn.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Koning Tekenwerk DeLijsterlaan 542441 BCNieuwveen
Projectburo Rijnland BVWilhelminastraat 392411 CXBodegraven
Hummel ConstructieburoPrins Hendrikstraat 45/472411 CSBodegraven
COR bouwadviesBoesemsingel 162411 KTBodegraven
Bouwkundig ingenieur Nieuwveen: overzicht uit de regio.
bouwkundige-keuring-nieuwveen-2441

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nieuwveen analyseert een onafhankelijk partij het huis. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nieuwkoop wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie