Bouwkundige keuring Koudekerk aan den Rijn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Koudekerk aan den Rijn regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Koudekerk aan den Rijn.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Koudekerk aan den Rijn controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koudekerk aan den Rijn uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen of er houtrot is. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Koudekerk aan den Rijn.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Koudekerk aan den Rijn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Koudekerk aan den Rijn (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €335 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Koudekerk aan den Rijn.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning98 m2300 – €310
Rijwoning118 m2€340 – €370
Hoekpand141 m2€410 – €435
Geschakelde woning161 m2€450 – €490
Vrijstaand196 m2€505 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koudekerk aan den Rijn die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Koudekerk aan den Rijn analyseert een onafhankelijk ingenieur de woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Koudekerk aan den Rijn). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Alphen aan den Rijn loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie