Bouwkundige keuring Hazerswoude-Dorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hazerswoude-Dorp regelen is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Hazerswoude-Dorp.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Hazerswoude-Dorp analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hazerswoude-Dorp afspreken

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Hazerswoude-Dorp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hazerswoude-Dorp

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hazerswoude-Dorp (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €295 en €385. De totaalprijs hangt af van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hazerswoude-Dorp.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio79 m2275 – €320
Rijwoning114 m2€340 – €390
Kopwoning149 m2€400 – €445
2-onder-1 kap165 m2€460 – €500
Vrijstaand193 m2€505 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hazerswoude-Dorp die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Roelofarendsveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hazerswoude-dorp-2391

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Hazerswoude-Dorp analyseert een neutrale partij de woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hazerswoude-Dorp). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alphen aan den Rijn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie