Bouwkundige keuring Eastermar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eastermar uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Eastermar.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eastermar analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het voegwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eastermar plannen

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Eastermar.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eastermar

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Eastermar (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €495. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eastermar.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement87 m2300 – €320
Tussenwoning112 m2€360 – €375
Hoekwoning126 m2€410 – €450
Geschakelde woning169 m2€470 – €495
Villa178 m2€520 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eastermar die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Jistrum, Noardburgum, Ryptsjerk, Tytsjerk en Hurdegaryp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eastermar-9261

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Eastermar bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Eastermar). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie