Bouwkundige keuring Niehove

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Niehove regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Niehove.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Niehove onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Niehove laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Niehove.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Niehove

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Niehove (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €415. De totaalprijs bestaat uit diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Niehove.

Type woningGroottePrijsberekening
Bovenwoning87 m2€295 – €330
Rijtjeshuis104 m2€335 – €385
Kopwoning135 m2€420 – €430
Geschakelde woning169 m2€465 – €500
Herenhuis175 m2€525 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Niehove die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Oldehove, Den Ham, Kommerzijl, Gerkesklooster en Stroobos.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-niehove-9884

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Niehove bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Niehove). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie