Bouwkundige keuring Oude Wetering

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oude Wetering laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oude Wetering.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oude Wetering onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude Wetering laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oude Wetering.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oude Wetering

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oude Wetering (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €485. Het prijskaartje hangt af van een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oude Wetering.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning87 m2290 – €325
Rijwoning117 m2€345 – €375
Kopwoning131 m2€400 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €500
Vrijstaand177 m2€510 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oude Wetering die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen en Warmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-wetering-2377

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oude Wetering bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oude Wetering). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Kaag en Braassem bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie