Bouwkundige keuring Hazerswoude-Rijndijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hazerswoude-Rijndijk regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hazerswoude-Rijndijk controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hazerswoude-Rijndijk laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hazerswoude-Rijndijk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hazerswoude-Rijndijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hazerswoude-Rijndijk en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €415. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hazerswoude-Rijndijk.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement99 m2290 – €310
Rijwoning104 m2€345 – €370
Hoekhuis131 m2€400 – €435
Twee onder één kap169 m2€470 – €500
Vrijstaand200 m2€505 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hazerswoude-Rijndijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hazerswoude-rijndijk-2394

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Hazerswoude-Rijndijk analyseert een neutrale expert het huis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Hazerswoude-Rijndijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen aan den Rijn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie