Bouwkundige keuring Rijpwetering

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijpwetering laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rijpwetering.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rijpwetering checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals het schilderwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijpwetering regelen

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Rijpwetering.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rijpwetering

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijpwetering (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €485. De prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rijpwetering.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning97 m2285 – €315
Rijtjeshuis106 m2€360 – €380
Hoekwoning138 m2€425 – €435
Geschakelde woning173 m2€470 – €490
Landhuis179 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijpwetering die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade en Kwintsheul.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijpwetering-2375

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Rijpwetering analyseert een onpartijdige expert het woonhuis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rijpwetering). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Kaag en Braassem maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie