Bouwkundige keuring Nieuwe Wetering

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwe Wetering laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nieuwe Wetering.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuwe Wetering bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwe Wetering plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuwe Wetering.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwe Wetering

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwe Wetering (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €460. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwe Wetering.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Appartement93 m2280 – €305
Rijtjeshuis124 m2€360 – €380
Hoekwoning144 m2€410 – €450
2-onder-1 kap171 m2€455 – €490
Herenhuis182 m2€515 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwe Wetering die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond en Hoogmade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwe-wetering-2376

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Nieuwe Wetering bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwe Wetering). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Kaag en Braassem loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie