Bouwkundige keuring Nieuwendijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwendijk uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuwendijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuwendijk analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwendijk inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuwendijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nieuwendijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwendijk (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €385. De totale prijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwendijk.

Type huis Aantal m2Geschatte tarieven
Studio96 m2300 – €305
Tussenwoning105 m2€340 – €380
Hoekpand134 m2€420 – €445
Twee onder één kap151 m2€450 – €495
Herenhuis198 m2€525 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwendijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Sleeuwijk, Werkendam, Kedichem, Leerbroek en Nieuwland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwendijk-4255

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Nieuwendijk bekijkt een objectieve deskundige het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwendijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Altena doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie