Bouwkundige keuring Altena

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Altena regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Altena.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Altena benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Altena afspreken

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en of er houtrot is. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Altena.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Altena

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Altena en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €450. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Altena.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning85 m2275 – €330
Tussenwoning100 m2€335 – €375
Kopwoning135 m2€400 – €445
Twee onder één kap160 m2€465 – €485
Landhuis177 m2€505 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Altena die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren en Culemborg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-altena-4265

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Altena bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Altena). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Altena wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Hank
 • Bouwkundige keuring Andel
 • Bouwkundige keuring Giessen
 • Bouwkundige keuring Rijswijk
 • Bouwkundige keuring Woudrichem
 • Bouwkundige keuring Almkerk
 • Bouwkundige keuring Waardhuizen
 • Bouwkundige keuring Uitwijk
 • Bouwkundige keuring Werkendam
 • Bouwkundige keuring Sleeuwijk
 • Bouwkundige keuring Nieuwendijk
 • Bouwkundige keuring Wijk en Aalburg
 • Bouwkundige keuring Veen
 • Bouwkundige keuring Genderen
 • Bouwkundige keuring Eethen
 • Bouwkundige keuring Drongelen
 • Bouwkundige keuring Meeuwen
 • Bouwkundige keuring Babyloniënbroek
 • Bouwkundige keuring Dussen
 • Plaats een reactie