Bouwkundige keuring Kedichem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kedichem uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kedichem.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Kedichem bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kedichem regelen

Wil jij meteen een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Kedichem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kedichem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kedichem en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €455. Het kostenplaatje hangt af van allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kedichem.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Studio83 m2295 – €320
Rijtjeshuis125 m2€340 – €380
Hoekpand135 m2€420 – €445
Twee onder één kap172 m2€470 – €490
Herenhuis181 m2€525 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kedichem die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Leerbroek, Nieuwland, Arkel, Hoogblokland en Ameide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kedichem-4247

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Kedichem analyseert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Kedichem). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie