Bouwkundige keuring Hoofddorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hoofddorp inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoofddorp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoofddorp onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoofddorp regelen

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hoofddorp.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hoofddorp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoofddorp en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €440. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hoofddorp.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning82 m2280 – €330
Rijwoning121 m2€345 – €380
Kopwoning139 m2€420 – €450
Geschakelde woning161 m2€470 – €495
Vrijstaand190 m2€530 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoofddorp die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout en Santpoort-Zuid.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoofddorp-2133

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Hoofddorp controleert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoofddorp). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie